Met MarkerScan is het mogelijk om 3D-metingen te doen door middel van het fotograferen van markers. De software herkent de markers en berekent de onderlinge relaties. Met behulp van deze informatie wordt een nauwkeurig 3D-model uitgerekend.

Behalve het meten van 3D-punten is het ook mogelijk om contouren op te meten. Hiervoor worden verschil- lende foto’s gecombineerd tot één bovenaanzicht. In dit bovenaanzicht kan vervolgens een contour worden mogelijk om dit te doen op (regelmatig) gekromde oppervlakken.

Het MarkerScan meetsysteem bestaat uit een koffer met daarin een laptop, fototoestel en een set markers. De laptop bevat de meetsoftware waarmee u eenvoudig een 3D- meting kan doen.

Eenvoudig en snel in gebruik
MarkerScan neemt u bij de hand. Iedereen kan snel en eenvoudig een meting verrichten.
Verhoog efficiency
Nooit meer teruggaan om een meting te controleren.
Bewezen betrouwbare technologie
De gebruikte technologie wordt al jaren succesvol gebruikt voor verschillende toepassingen. De modellen die door de software worden berekend zijn betrouwbaar en nauwkeurig.
Werkt naadloos met CAD-pakketten
De gegenereerde CAD-bestanden kunnen eenvoudig worden gebruikt in uw eigen CAD-omgeving zodat dit produkt naadloos aansluit op uw produktie omgeving.
Stap 1: Het plaatsen van de markers
Stap 2: Het maken van de foto’s
Stap 3: Berekenen van het 3D-model
Positioneer en fixeer de markers zodat ze het gebied waarin de contour ligt zo goed mogelijk omvatten. Zorg ervoor dat de markers niet te ver uit elkaar liggen, zeker bij gekromde op- pervlakken.
Maak een aantal foto’s van de markers vanaf verschillende posities rondom de markers.
De software berekent het 3D-model van de aangewezen punten. De software geeft duidelijk aan welke punten berekend zijn en voor welke punten extra foto’s nodig zijn.
Stap 4: Het genereren van een plat bovenaanzicht
Stap 5: Het schetsen van contouren
Stap 6: Het opslaan van de contouren
De software genereert een boven- aanzicht door het slim combineren van foto’s die recht van boven zijn genomen. Hierbij wordt rekening gehouden met de eventuele kromming in het oppervlak.
Met behulp van de ingebouwde tekenfuncties is het mogelijk om contouren in het bovenaanzicht te tekenen.
De getekende contouren kunnen opgeslagen worden als CAD-bestand. De contouren kunnnen eenvoudig worden geïmporteerd in uw eigen CAD-omgeving.